دنیای وب یکی از ستون اصلی اینترنت و ارتباطات نوین جهانی است. کاربران بزرگترین منبع اطلاعاتی جهان برای دریافت و مشاهده انواع وبسایتها، با استفاده از یک مرورگر وب، به این دنیا وارد میشوند و صفحات اینترنتی را مشاهده میکنند. صفحاتی که به آن وبسایت گفته میشود.
استفاده از مطالب یک وبسایت، کار چندان پیچیدهای نیست و تنها به یک دانش سطحی از عملکرد وب نیازمند است. از سوی دیگر، طراحی و راهاندازی یک وبسایت اینترنتی، ساده نیست و به تخصص، دانش و اطلاعات کافی در این زمینه نیازمند است.
هرچند طراحی و راهاندازی یک وبسایت حرفهای نیازمند به اطلاعاتی فراتر از چندین کتاب دارد، اما ما در برترینها نگاهی کلی خواهیم داشت به مسیر پیش رو برای ساخت یک وبسایت. با مطالعه این مقاله شما با مفاهیم مختلف دنیای وب آشنا میشوید و پس از آن میتوانید تصمیم بگیرید که چه مسیری را برای ادامه کسب اطلاعات انتخاب کنید.

وبسایت چیست؟
وبسایت، وبگاه و یا تارنما، مجموعهای از صفحات اینترنتی هستند که بر روی پروتکل ارتباطی اینترنت و یا شبکههای محلی قرار میگیرند. وبسایتها درست مثل صفحات یک مجله، به هم مرتبط هستند. برای ورود به هر وبسایت، شما نیاز به یک آدرس اینترنتی خاص (دومین) دارید، که به وبسایت مذکور اختصاص داده شده است. با ورود به هر وبسایت، ممکن است با اطلاعاتی مختلف به شکل متن، ویدیو، عکس و دیگر انواع مولتیمدیا روبرو شوید.
وبسایتها از طریق اتصالهای داخلی و خارجی، به صفحات مختلف وصل میشوند. این اتصالات که به آنها لینک گفته میشود، میتوانند یک لینک داخلی به صفحات همان وبسایت باشند، یا به شکل یک لینک خارجی، شما را به یک وبسایت متفاوت، منتقل کنند.
در اغلب موارد، تصویر ظاهری یک وبسایت با ترکیبی از چند زبان مارکآپ و چندین زبان پیچیده برنامهنویسی برای کاربر نمایش داده میشود. از سوی دیگر ممکن است اتفاقاتی در پشت پرده نیز رخ دهد که برای کاربر عادی قابلمشاهده نیست. این اتفاقات که در بخش داخلی وبسایت رخ میدهند، وظیفه راهاندازی و پردازش اطلاعات را به عهدهدارند.

سرور چیست؟
تمامی اطلاعات یک وبسایت، بر روی یک فضای اینترنتی ذخیره و پردازش میشوند. با هر بار اتصال به یک آدرس اینترنتی، شما به سرور یک وبسایت متصل میشوید. سرور با بررسی نحوه اتصال کاربر، شکل موردنظر از وبسایت را در اختیار مرورگر قرار میدهد.
سرورها در واقع کامپیوترهایی هستند که اطلاعات وبسایت در آنها ذخیره شده است. برای راهاندازی یک وبسایت کوچک و تنها چندصفحهای نیز نیاز به یک سرور دارید. هرچند وبسایتهای کوچک، اغلب از سرورهای اشتراکی استفاده میکنند که به آنهاست گفته میشود.
وبسایتهای پربیننده ممکن است از چندین سرور مختلف برای پشتیبانی از سایت خود استفاده کنند. اغلب کامپیوترهایی که از آنها بهعنوان سرور استفاده میشود، از سیستمعامل لینوکس بهره میبرند. هرچند حجم کمتری از وبسایتها نیز از سرورهای ویندوزی استفاده میکنند.
راهاندازی سرور یک وبسایت نیاز به دانش عمیق از نحوه عملکرد ویندوز و لینوکس دارد که اغلب کاربران اینترنتی از آن برخوردار نیستند. در نتیجه بیشتر وبسایتهای کوچک تا متوسط، از سرورهای آماده و هاستهای اشتراکی استفاده میکنند. درصورتیکه قصد دارید یک وبسایت شخصی، شرکتی